top of page

יצירת חווית למידה משמעותית

איך מתחילים?

בין אם אתם יוצרים פעילות מודרכת עם התלמידים בה הם היוצרים את המשחקים (מומלץ!!!) ובין אם אתם יוצרים את המשחק ומשחקים עם התלמידים, עליכם לעבור כמה שלבים בדרך ליצירת המשחק.

2. בנק שאלות ותשובות

השלב החשוב ביותר בתהליך הלימודי של הכנת משחק הוא תהליך שאילת השאלות ,מציאת התשובות בחומר הנלמד, החישבה והדיון בתשובות.

בתכנים רבי מלל יש לעודד את התלמידים לשאול שאלות תוך שימוש במילות שאלה מגוונות (מי? מה? מתי? איפה? כמה? למה? איך? וכו'). כדאי לחלק את הכיתה לקבוצות קטנות - בכל קבוצה יצרו בנק שאלות ותשובות תוך דיון  ער בחומר הנלמד והחלטה משותפת על תכני השאלות והתשובות.

לקראת פיתוח המשחק יש לבנות את בנק השאלות והתשובות ולהציגם בצורה מסודרת וברורה. תהליך זה ידרוש מהתלמידים התעמקות ועיבוד עמוק של החומר הנלמד, תוך ביסוס התהליכים הקוגניטיביים הנדרשים ללמידה משמעותית.

1. הגדרת מטרות

הגדירו:

  • גיל הילדים
  • מספר משתתפים
  • מטרות לימודיות ספציפיות - השתדלו לא לתת הגדרות גדולות כמו 'ילמד הסטוריה' אלא - יגדרות ממוקדות, כמו ילמד את התאריכים/ המערכות,/הדמויות, שיקולי הבעד הנגד וכו'. השתדלו להיות ממוקדים ומדויקים בהגדרה. הגדרת המטרה בצורה נכונה תקל עליכם בתכנון משחק העונה על הצורך.
  • מטרות חברתיות / רגשיות

4. הנחיות ונקודות ייחוד

זכרו שמשחק צריך להיות מהנה לפני הכל. אם אין בו כיף, שמחה, תחרות, אתגר הוא לא משחק....

נסו לחשוב על משימות מהנות הקשורות לתחום התוכן אותם ניתן להכניס למשחק, קלפי הפתעה, קלפים המשנים את חוקי המשחק, גורמים מקדמים וגורמים מעכבים. נקודות הייחוד של המשחק שלכם, הם אלה שיהפכו אותו לשלכם, למהנה ובעל אותם רכיבים ההופכים 'למידה באמצעות עזרים' למשחק שרוצים לחזור אליו שו ושוב. 

3. בחירת תבנית משחק

בחרו את התבנית המתאימה ביותר לתחום התוכן, לגיל המשתתפים, למספר המשתתפים ולסוג השאלות והמשימות שבחרתם.

תוכלו ללמוד עוד ולקבל רעיונות לתבניות משחק מגוונות כאן

משחקים בחינוך

bottom of page